De afgelopen acht jaar was Omar Mohout actief als begeleider en adviseur van Belgische start-ups-, scale-ups en groeibedrijven. Nu wordt hij zelf partner én head of digital bij managementconsultancybedrijf Nova Reperta. Die keuze maakt hij naar eigen zeggen omdat hij niet langer aan de zijlijn wilde staan en gewoon zelf ondernemen, en nu die kans kreeg bij een bedrijf met grote groeiambities. Daarnaast blijft Mohout docent groeistrategie aan de Antwerp Management School en Solvay in Brussel, en bestuurder in verschillende andere bedrijven en organisaties.

Ik begeleidde de voorbije acht jaar start-ups en scale-ups, maar was zelf geen ondernemer meer, al ben ik altijd ondernemend gebleven. Nova Reperta heeft een sterk partnerschap en een getalenteerd team, met boeiende klanten en een steile groeiambitie. Ik moest op die trein springen”, motiveert Omar Mohout zijn carrièreswitch in Trends.

Nova Reperta, dat klanten begeleidt richting meer klantvriendelijkheid, efficiëntie, groei en digitalisering, heeft grote groeiambities in Nederland en België en trok om die reden Omar Mohout als nieuwe partner aan. Vooral omwille van zijn ervaring met start-ups, die hij wil delen met de klanten (tech scale-ups) van Nova Reperta, die zo sneller zullen leren schakelen en binnen hun niche beter kunnen concurreren met grote technologiespelers.