Dieter Crombez & Alexander Hoogewijs, de founders van SiteManager

SiteManager, dat collaborative workflows optimaliseert met no-code en low-code oplossingen, heeft 1,1 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde, die werd geleid door Capital Mills en met CoFoundry en PMV als mede-investeerders. Het geld dient in de eerste plaats om de torenhoge ambities van founders Alexander Hoogewijs en Dieter Crombez - die de Gentse start-up in 2016 uit de grond stampten - te helpen waarmaken: de komende drie jaar Europees marktleider in collaborative cloud-based webdesign worden en het netwerk van creatieve bureaus uitbreiden tot 1.500.

SiteManager speelt met zijn oplossingen in op het feit dat de professionele markt van webdesign steeds verder weg evolueert van traditionele open-source, zelf gehoste platforms als WordPress en Drupal en in de richting gaat van cloud-gebaseerde webdesignoplossingen.

“De cloud-webdesignmarkt is booming en biedt talloze opportuniteiten”, aldus co-founder en CEO Alexander Hoogewijs. “Door onze collaborative visie onderscheiden we ons van de concurrentie. Met behulp van onze financiële partners CMI, CoFoundry, PMV en imec kunnen we onze marketing- en salesprocessen schalen en van SiteManager een Europese leider maken in cloud webdesign."