Start-up Tasties uit Schelle wil af van de klassieke witte bedrijfsfrigo’s waarin de van thuis uit meegenomen lunch wordt bewaard, en in plaats daarvan slimme koelkasten vol gezonde en verse maaltijden die je met een QR-code kan openen, die automatisch afrekenen (ook met maaltijdcheques) en die zélf weten wanneer ze moeten bijgevuld worden. Tasties, pas opgericht in december 2020, heeft nu al grote klanten als Xior, Eubelius en MeetDistrict, en wil tegen eind dit jaar 50 slimme koelkasten plaatsen, goed voor 8.000 verse maaltijden per week.

“De coronacrisis heeft de klassieke bedrijfscatering helemaal overhoop gehaald”, zegt Pieter-Jan Debel, CEO van Tasties. “Veel werknemers doen aan telewerk. Als ze dan toch eens op kantoor komen, willen ze een flexibele en voedzame oplossing: een gezonde maaltijd voor elk moment van de dag, die ze ook eventueel kunnen meenemen.”

“Dat aanbod hebben wij nu ontwikkeld. Ze kunnen onze intelligente koelkasten openen met een QR-code en de maaltijd nemen. Wij weten dankzij een RFID-label in de verpakking automatisch welke maaltijden in de smaak vallen en wanneer de koelkast moet aangevuld worden. Zo creëren we een menu op maat van de werknemers van het bedrijf.”