Mitch De Geest, co-founder en CEO van Citymesh

Netwerkspecialist Citymesh neemt de Belgische Sigfox-operator ENGIE M2M over. Hiermee vervolledigt het ambitieuze telecombedrijf, met hoofdzetel in het West-Vlaamse Oostkamp, zijn draadloos portfolio met 0G-connectiviteit.

De keuze voor het Sigfox-netwerk was bewust, zo klinkt het bij nieuwe eigenaar CityMesh: vergeleken met andere 0G-netwerken biedt Sigfox een ultralaag energieverbruik en geringe hardware- en netwerkkosten. Dit type netwerk is onder andere aangewezen voor digitale watermeters, track & trace toepassingen en bij moeilijk bereikbare locaties zoals betonnen of ondergrondse constructies. Een 0G-netwerk verstuurt efficiënt kleine datapakketten over lage frequenties die verder reiken dan bijvoorbeeld wifi. Momenteel zijn er in België al meer dan 250.000 IoT-devices geconnecteerd via het Sigfox-netwerk. Citymesh neemt het ENGIE M2M-team en hun klanten vanaf nu onder zijn vleugels.

Vierde Belgische telecomspeler

Met het Sigfox-netwerk heeft Citymesh nu, naast een 4G- en 5G-licentie, ook een eigen nationaal IoT-netwerk in handen. Deze 0G-technologie is perfect geschikt voor IoT toepassingen door het lagere verbruik en de lage bandbreedte. “De acquisitie van een nationaal IoT-netwerk geeft onze ambitie als vierde operator in de B2B-markt verder vorm”, stelt Mitch De Geest, co-founder en CEO van Citymesh. “Met dit netwerk kunnen we elke klant ondersteunen in hun IoT-projecten, met één enkel contract over de hele wereld.”

In december 2020 werd er bij Citymesh zelf een nieuwe meerderheidsaandeelhouder aangekondigd, Cegeka. Dankzij die strategische samenwerking is Citymesh nu in staat om verder te investeren en hun technologieportfolio verder uit te bouwen.