Oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten, tot vandaag ook CEO van The Next Web, draagt na vijftien jaar de leiding van zijn bedrijf over aan Myrthe van der Erve, die er de laatste drie jaar als Chief Operating Officer aan de slag was.

Veldhuijzen van Zanten richtte in 2006 The Next Web (TNW) op om een webfeestje voor 250 mensen te organiseren en schaalde dat op tot een internationaal mediabedrijf met 100 werknemers. Sinds 2019 is de toonaangevende Britse zakenkrant Financial Times meerderheidsaandeelhouder van TNW. Veldhuijzen van Zanten blijft wel aan boord als ‘oprichter en bestuurslid' en behoudt ook zijn aandelen in het bedrijf.

Veldhuijzen van Zanten schreef een blogpost over zijn vertrek. “Het is een ongelooflijk voorrecht geweest om TNW in de afgelopen 15 jaar te zien groeien van een piepklein Amsterdamse start-up tot een Financial Times-bedrijf”, tekent hij daarin op,“TNW is uitgegroeid tot een geweldig internationaal tech-mediamerk dat elke dag tech-liefhebbers samenbrengt via onze conferenties, nieuwssite, startup hubs en innovatieprogramma's.”

“Myrthe zal samenwerken met de Raad van Bestuur en het leiderschapsteam van TNW om het bedrijf naar de volgende groeifase te leiden”, aldus James Lund, CFO en COO van eigenaar Financial Times. “Ze heeft al laten zien over sterke operationele capaciteiten te beschikken.”