De Brusselse scale-up moveUP, die een gepersonaliseerde revalidatieapp ontwikkelt om patiënten met heup- of knieprothese te helpen, heeft 3,65 miljoen euro opgehaald bij een kapitaalronde met binnen- en buitenlandse investeerders.

Het kapitaal zal vooral gebruikt worden voor de verdere uitrol van de app. Die werd al door meer dan 2000 patiënten in meer dan vijftien ziekenhuizen gebruikt, maar het medtechbedrijf wil ook voet aan grond krijgen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vooral het feit dat de revalidatieapp thuiszorg en zorg op afstand mogelijk maakt, kan in deze tijden van lockdown en social distancing een heuse USP vormen in nieuwe markten.

Tussen 2016 en 2019 wist moveUp, dat vandaag 25 werknemers telt in Gent en Brussel, al twee miljoen euro aan kapitaal op te halen. Van de Europese Commissie kreeg het bedrijf in 2020 ook al 2,7 miljoen euro innovatiesteun. Met dit verse groeigeld, dat door nieuwe en historische investeerders werd opgehoest, kunnen alweer grote sprongen vooruit gemaakt worden met de revalidatieapp.