Visma, vandaag Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, heeft het e-commerceplatform Mijnwebwinkel overgenomen. Laatstgenoemde bedrijf, in 2005 opgericht door Nederlander Durk Jan de Bruijn, is goed voor een jaaromzet van 300 miljoen euro en stelt 35 mensen tewerk. Deze acquisitie is op meer dan een vlak interessant voor Visma: niet alleen versterkt het zo zijn positie op de e-commercemarkt, het platform vormt ook een goede aanvulling op hun eigen boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware Brincr. Mijnwebwinkel blijft onder eigen naam en als aparte organisatie actief in Nederland, België en Frankrijk.

“We kunnen ondernemers nu compleet ontzorgen met een laagdrempelige e-commerceoplossing”, aldus John Reynders, area director Benelux bij Visma. Mijnwebwinkel is mooie software waarmee ondernemers een gebruiksvriendelijke webshop kunnen opstarten zonder dat er technische kennis vereist is. Bovendien krijgen ze persoonlijke support binnen hun abonnement, wat uniek is in de branche.”

“Visma geeft ons extra power om onze groeiambitie te realiseren”, besluit Danny de Pee, COO van Mijnwebwinkel. “We zetten onze eigen strategie verder, terwijl we profiteren van de schaalgrootte van een Europees softwarebedrijf.”