Meer dan 30 Vlaamse en Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben samen een koepelstructuur van 24 m² gebouwd via 3D-printing. The AMbigram bestaat uit meer dan 130 3D-geprinte stukken en is de grootste 3D-geprinte beursstand ooit.

“3D-printing wordt al gezien als een volwaardige maaktechnologie, maar het blijft voor veel bedrijven een uitdaging om de technologie in te zetten”, aldus Kris Binon, directeur van koepelorganisatie Flam3D. “We waren op zoek naar een manier om die inzetbaarheid zichtbaar en tastbaar te maken.”

“De AMbigram illustreert enkele van de voordelen die Additive Manufacturing biedt om concurrentieel voordeel te behalen”, legt hij verder uit. “Eerst en vooral verleent de technologie een ongelooflijke vormvrijheid, zonder in te boeten aan stevigheid. Dat maakt de constructie ook ideaal maakt om te hergebruiken op beurzen en events. Niets ervan belandt na een beurs in de vuilbak.”

“Een samenwerking tussen 30 spelers in 3D-printing is op zich al een uniek gegeven”, verklaart Fran Dendooven, communicatieverantwoordelijke van Flam3D. “Maar we mogen bovendien ook enorm trots zijn op het eindresultaat. Een beursstand van 4 op 6 meter vervaardigd met Additive Manufacturing is tot op heden ongezien.