Thomas Van Craen, directeur Triodos Bank België

Triodos Bank en Alternative Bank Switzerland (ABS) zullen de komende drie jaar samen duurzame bedrijven in Nederland, België en Duitsland financieren. Tridios zal daarbij kredietmogelijkheden creëren om tot 200 à 300 miljoen euro aan positieve impact te financieren, waarbij de financieringsarrangementen kunnen variëren van 10 miljoen tot maximaal 50 miljoen euro per investering.

De partners zullen vooral kijken naar bedrijven binnen duurzame energie, duurzaam vastgoed, biologische landbouw en de zorg- en onderwijssector.

“ABS is erg blij om haar positieve impact te vergroten samen met Triodos Bank, een partner waarmee we dezelfde waarden delen”, aldus Nicole Bardet, lid van de raad van bestuur van ABS. “Om de transitie naar een duurzame samenleving en economie te versnellen, moeten we over de grenzen heen samenwerken. Onze aandeelhouders steunden deze visie al een paar jaar geleden.”

“Triodos Bank en ABS hebben een gemeenschappelijk doel: geld van onze klanten laten werken voor positieve sociale, ecologische en culturele verandering”, vult Thomas Van Craen, directeur Triodos Bank België, aan. “De financieringsbeslissingen van nu beïnvloeden de kwaliteit van de samenleving en de levensomstandigheden voor de komende decennia. Met deze bijzondere samenwerking onderstrepen we de cruciale rol van de financiële sector in deze transitie.”