Amazon Web Services (AWS) wil met twee AWS Global Accelerator-programma’s start-ups helpen om een succesvolle, cloud gebaseerde organisatie op te bouwen. Met AWS Space Accelerator kunnen start-ups de cloud gebruiken om commerciële en overheids-ruimtevaartmissies opnieuw vorm te geven, terwijl AWS Sustainable Cities Accelerator mikt op start-ups die mobiliteits- en transportoplossingen bouwen om de duurzaamheid van snelgroeiende stedelijke centra te vergroten.

“AWS is wereldwijd op zoek naar volwassen cleantech start-ups die werken aan micro-mobiliteit, last mile delivery, parkeer- en routeoptimalisatie, oplaadinfrastructuren en -toepassingen voor elektrische voertuigen, Internet of Things (IoT) transport- en verkeersoptimalisatie, of andere oplossingen om duurzaam transport en mobiliteit in stedelijke omgevingen te bevorderen”, vertelt Amazon in de oproep over die laatste groep.

In totaal zullen tien start-ups door AWS geselecteerd worden. Het AWS start-upsteam bestaat uit voormalige founders, durfkapitalisten, technologen, productleiders en materiaaldeskundigen.