Quares Residential Investment, het vastgoedinvesteringsbedrijf van de Antwerpse vastgoeddienstverlener Quares, wil in een kapitaalronde 30 miljoen euro ophalen. Daarmee wil het tegen 2030 naar 900 energiezuinige verhuurappartementen gaan. Het is al de tweede kapitaalronde van het bedrijf sinds de oprichting ervan begin dit jaar.

Bijna driekwart van de woningen in België is gebouwd vóór 1981 en dus allesbehalve aangepast aan de huidige isolatienormen. “De cijfers tonen aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is op vlak van duurzaamheid, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië”, aldus Siham Rahmuni, CEO van Quares. “Daarom zetten we uitsluitend in op duurzame projecten met een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk.”

“De krapte op de huurmarkt zal niet meteen verdwijnen en de nood aan kwalitatief en duurzaam vastgoed is in België bijzonder groot”, gaat hij verder. “Wij willen dan ook het aanbod vergroten met betaalbare, energiezuinige appartementen en co-living projecten. Energiezuinige panden verlagen bovendien de energiekosten voor de huurders.