Retailgroep Colruyt Group en Karel Cardoen, de voormalige CEO van Cardoen Autosupermarkt, stappen in Pluginvest, een Antwerps e-mobility bedrijf dat werkt via de renting- of leasingformule charging as a service. Colruyt investeert vier miljoen euro groeikapitaal, familiebedrijf Cardoen neemt een bestaand pakket aandelen over.

“Met deze nieuwe kapitaalronde kunnen we onze versnelde groei blijven voortzetten”, aldus Sander Hereijgers, CEO van Pluginvest. “De snelle stijging van het aandeel elektrische wagens en plug-in hybride wagens in het wagenpark van bedrijven brengt ook de nodige uitdagingen mee. Met Pluginvest ontzorgen wij bedrijven die de overstap maken door een totaaloplossing aan te bieden rond laadinfrastructuur en het beheer ervan.”

“Na de eerste positieve ervaringen met Pluginvest in het kader van enkele pilootprojecten samen met onze energie- en brandstoffenleverancier DATS 24, is onze investering in dit Belgisch bedrijf voor ons een logische stap”, vult Jef Colruyt, CEO Colruyt Group, aan.

“Als Colruyt Group willen we ook naar de toekomst toe blijven inzetten op groene brandstof –zowel voor personen- als goederentransport. Daarnaast vinden we het als duurzame ondernemer goed dat we de kans krijgen dit jong én Belgisch bedrijf te ondersteunen in hun groei.