Davio Larnout, co-founder en CEO van Radix

AI-specialist Radix kreeg VLAIO-subsidies om de supplychainmanagement te revolutionaliseren, door technologie te ontwikkelen die toeleveringsketens ruim 10 procent efficiënter kan maken. Concreet wil Radix de kracht van AI gebruiken om de brug te slaan tussen het beheer van de verschillende stappen in de keten: van vraag en planning tot monitoring en mitigatie. De technologie zou begin 2023 moeten uitgerold worden.

“De traditionele tools die toeleveringsketens helpen beheren, zijn verouderd en schieten te kort”, aldus Davio Larnout, co-founder en CEO van Radix. “Vooral omdat ze onafhankelijk van elkaar werken. Dit leidt tot inefficiëntie, vertraging en een gebrek aan transparantie doorheen de keten. AI kan een verschil maken door het beheer van deze schakels uit hun silo’s te halen.

“Als partner begeleiden we bedrijven, waaronder sommige van ‘s werelds grootste organisaties, doorheen hun innovation journey. We nemen op dit vlak een voortrekkersrol op in Vlaanderen. Meer nog, we hebben de ambitie om Vlaanderen op de Europese en zelfs wereldwijde AI-kaart te zetten”, besluit Davio Larnout.