Sip-Well, Belgisch marktleider in het segment van flessenwaterkoelers, wordt overgenomen door het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf Primo Water, zo kondigt die laatste aan op zijn website. Over de overnameprijs is niks geweten.

SipWell werd in 1993 opgericht door de Amerikaans ondernemer David Rubinstein die zijn vrouw naar België was gevolgd. Toen Rubinstein vaststelde dat het principe van waterdispensers in ons land nog nauwelijks bestond, besloot hij een nieuwe business op te starten: verhuur van waterkoelers. Pas na drie jaar kreeg het bedrijf zijn huidige naam en opende het een fabriek in Puurs. 

Sinds 2007 heeft SipWell zijn thuishaven in Londerzeel, waar het zijn water (zo’n 25 miljoen liter per jaar) haalt uit 6 bronnen gelegen onder het SipWell hoofdkantoor. Vandaag bedient het bedrijf meer dan 30.000 klanten, van grote bedrijven tot kleine gezinnen, en mocht het al zo’n 40.000 waterkoelers leveren.

Met deze acquisitie wil de nieuwe Amerikaanse eigenaar zijn marktpositie in Centraal- en West-Europa versterken, al is SipWell momenteel enkel in België actief. Primo Water, met hoofdzetel in Florida, heeft een beurswaarde van 2,8 miljard dollar en realiseert een jaaromzet van om en bij de 2 miljard dollar.