Philippe Lorge, founder van H2WIN

De Waalse GreenTech start-up H2WIN, die via een gepatenteerd systeem waterstof uit algen wil produceren, heeft 3,3 miljoen euro opgehaald bij nieuwe en bestaande business angels. Het kapitaal zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van een prototype, die industriële productie moet helpen mogelijk maken. Dat project zou binnen twee jaar afgerond moeten zijn.

“H2WIN wil een lokale en hernieuwbare energiedrager leveren die de door menselijke activiteit veroorzaakte luchtvervuiling helpt verminderen”, aldus Philippe Lorge, founder van H2WIN. “Vandaag hebben we verschillende alternatieven voor de ontwikkeling van onze innovatieve technologie, voor sectoren als transport, opslag van hernieuwbare energie, koolstofopvang en kunstmestproductie.”

“Ondanks een zorgwekkend internationaal klimaat zijn we erin geslaagd een groter bedrag op te halen dan verwacht, met een mix van Belgische families en ondernemers uit de sector die waterstof zien als een van de belangrijkste oplossingen voor de energietransitie”, besluit Guy van der Heyden, managing partner van ONEtoONE Corporate Finance.