De Belgische start-ups Geo Mobility en xyzt.ai hebben de handen in elkaar geslagen en buigen zich samen met de Finse hoofdstad Helsinki over oplossingen rond smart mobility en smart city, op basis van mobiliteitsdata en de visuele analyse ervan.

“Helsinki loopt voorop in slimme mobiliteit en wil blijven innoveren om de huidige en toekomstige mobiliteitsuitdagingen aan te pakken”, aldus het stadsbestuur. “Door samen te werken met xyzt.ai en Geo Mobility vergroten we onze kennis over de mogelijkheden die nieuwe databronnen en analyseplatforms met zich meebrengen om tot een echte dynamische mobiliteits-digital twin te komen.”

“We zijn enthousiast over onze samenwerking met zowel de stad Helsinki als Geo Mobility”, zegt Lida Joly, founding CEO van de Leuvense tech start-up xyzt.ai. “Deelnemen aan dit innovatieve project van het Mobility Lab Helsinki stelt ons in staat om oplossingen te leveren die gemakkelijk te implementeren zijn en die steden echt helpen met de mobiliteitsuitdagingen van vandaag en morgen.”