SettleMint-founders Matthew Van Niekerk en Roderik Van der Veer

De Leuvense blockchainspecialist SettleMint, dat een high performance low-code softwareplatform biedt voor de ontwikkeling van blockchain-applicaties, heeft 16 miljoen euro opgehaald in een Series A-ronde. Die werd geleid door Molten Ventures en nieuwe investeerders OTB Ventures, Fujitsu Ventures, Allusion en Bloccelerate. Ook bestaande investeerder Medici Ventures deed mee.

Het kapitaal zal gebruikt worden om de SettleMint-organisatie in Japan te versterken en het wereldwijde team - onder meer in Dubai en India - uit te breiden met maar liefst 60 nieuwe mensen. Niet voor niets heeft het World Economic Forum SettleMint uitgeroepen tot ‘Global Innovator’ op het gebied van blockchain.

“De ontwikkeling van blockchaintoepassingen is moeilijk”, aldus Matthew Van Niekerk die in 2016 mee aan de wieg stond van SettleMint. “Elke blockchainimplementatie stelt heel hoge beveiligings- en schaalbaarheidseisen. Met deze financieringsronde kunnen we onze groei versnellen en bedrijven verder ondersteunen bij het benutten van de voordelen die blockchain voor hen en hun klanten biedt.”

“Zoals bij elke innovatieve technologie vormt blockchain in bedrijfsomgevingen een enorme uitdaging voor technische afdelingen”, vult medeoprichter Roderik Van der Veer aan. “Deze financieringsronde stelt ons in staat de grenzen verder te verleggen en onze customer success operations te versterken.”