Het core team van eFounders

Enkele weken geleden werd de in San Francisco gevestigde start-up Front na een succesvolle Serie D-financieringsronde van 65 miljoen dollar en waardering van 1,7 miljard dollar de derde officiële unicorn uit de stal van de Brusselse start-up studio eFounders. Eerder hadden Spendesk en Aircall die status al bereikt onder de vleugels van eFounders.

Aircall, dat 600 mensen op de payroll heeft staan en een cloud-based voice platform voor customer support en sales calls ontwikkelde, realiseert een jaar nadat het de unicorn-status bereikte (in juni 2021) een terugkerende omzet van 100 miljoen dollar, wat in de start-up wereld bekroond wordt met de titel van ‘Centaurus’.

Elf jaar na oprichting - eFounders werd in 2011 opgericht door Thibaud Elziere en Quentin Nickmans - heeft de Brusselse start-up studio maar liefst 34 (B2B SaaS) start-ups gelanceerd, die momenteel een gecombineerde waardering van 5 miljard dollar en jaarlijkse terugkerende omzet van 235 miljoen dollar vertegenwoordigen en samen goed zijn voor 2.500 jobs. Daarnaast lanceerde eFounders twee start-up studios: Logic Founders (focus op fintech) en 3founders (web3).