Davy Kestens, founder & CEO van Cake (Photo by Katrijn Van Giel)

Cake heeft er een succesvolle kapitaalophaling opzitten: 4,6 miljoen euro, in een ronde geleid door de Franse fintech-VC Truffle Capital en met ondersteuning van investeerders van het eerste uur (waaronder Seeder Fund, Sambrinvest en Freshmen). Met het geld wordt in de eerste plaats gekeken naar internationale expansie. Eveneens opmerkelijk: vanaf februari 2022 verdwijnt de onafhankelijke banking app Cake, om plaats te maken voor Europese expansie met diensten gericht op retailers en merken (via Cake for Business) en banken (via Cake for Banks).

“Als start-up zijn wij continu op zoek naar de juiste product-market-fit”, vertelt Cake-CEO Davy Kestens. “We hebben vanaf het begin gekozen voor een flexibele aanpak die veel voeling houdt met de markt. De succesvolle lancering bij Argenta heeft bevestigd dat onze Cake for Banks oplossingen tegemoet komen aan een grote vraag vanuit de markt. Zowel van banken, bankklanten als de commerciële partners.”

Cake’s aanpak is disruptief en het heeft alles wat nodig is om een wereldleider in deze sector te worden

Dit alles zorgde voor een exponentiële groei van het aantal gebruikers van de Cake cashbacks, waarna ook steeds meer commerciële partners aanhaakten. Nu Cake als Belgische start-up tot een schaalbaar business model is gekomen, zowel naar banken als naar bedrijven, worden ze door Truffle Capital ondersteund om dit model verder uit te rollen binnen Europa.

Patrick Lord, Senior Partner bij Truffle Capital: “Wij geloven dat Cake erin geslaagd is om customer rewards op te zetten op de meest naadloze, frictieloze manier; banken te voorzien van sterke klantentrouw en data monetization; retailers van een marketingtool met een ongezien hoge ROI. Cake’s aanpak is disruptief en het heeft alles wat nodig is om een wereldleider in deze sector te worden.”