Vlnr: Wilfried Woesthuis, Gilles Tas, Lola Bladt en Jiri Vermeulen

Minze Health, opgericht in 2015 door het trio Jiri Vermeulen, Josef Sageder en Gilles Tas, heeft in een kapitaalronde 3,9 miljoen euro opgehaald om zijn portfolio van digital health oplossingen voor incontinentie en plasproblemen verder te ontwikkelen, en om te investeren in B2B- en B2C-groei in Europa en de VS. De investeerders waren medtech-investeringsfonds White Fund, Capricorn Partners (via hun Capricorn Digital Growth Fund) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Het Antwerpse digital health bedrijf streeft ernaar om wereldleider te worden in urologische, bekkenbodem- en incontinentiezorg.

“Mobiele oplossingen kunnen enerzijds de levenskwaliteit van een patiënt verbeteren en anderzijds zorgen voor een aanzienlijke besparing op onze zorgkosten”, aldus Philippe Stas, lid van het uitvoerend comité bij White Fund. “We zijn onder de indruk van de vooruitgang die Minze de afgelopen jaren heeft geboekt en geloven dat het bedrijf wereldwijd een essentiële rol zal spelen in de digitalisering van de gezondheidszorg binnen de urologie.”

“Het vertrouwen van White Fund, Capricorn en PMV helpt ons bij het realiseren van onze missie: de diagnose en behandeling van mensen met plasproblemen toegankelijker en beter maken”, vult Wilfried Woesthuis, CEO van Minze Health, aan. “Door deze zorg zoveel mogelijk naar de patiënt thuis te brengen, bereiken we niet alleen een grotere groep patiënten, maar houden we de zorg ook duurzaam en betaalbaar.”