Loop Earplugs, Stad Roeselare, Telsmart en Finsiders zijn de vier winnaars van de Employee Engagement Awards 2022. Die werden uitgereikt door Herculean Alliance en bekronen bedrijven die extra inzetten op bevlogen medewerkers. Loop Earplugs werd ook uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever.

De jury van experten werd opnieuw voorgezeten door vrouwelijk onderneemstericoon Conny Vandendriessche. “We bevinden ons momenteel op een kantelpunt, waarbij het nu of nooit is”, vertelt ze. “Aandacht voor de medewerkers wordt een van de belangrijkste troeven die het succes van een onderneming bepalen. De bedoeling van de Employee Engagement Awards is om organisaties te sensibiliseren, te inspireren en te ondersteunen.

“Betrokken medewerkers maken vandaag het verschil”, vult Inge van Belle, initiatiefneemster van de Employee Engagement Awards, aan. “Bedrijven met geëngageerde medewerkers zijn productiever, kennen minder personeelsverloop en scoren hoog bij hun klanten. Maar de uitdaging is momenteel gigantisch. Hoe slaag je er al bedrijf in om mensen vanop afstand blijvend te motiveren om de extra mile te gaan? Om terug naar kantoor te komen? Om te blijven? Prangende vragen waar veel Belgische bedrijven mee worstelen.”