Het Belgische engineering-designbedrijf Comate heeft elektronica- en softwarespecialist Zenso overgenomen en bouwt zo verder aan zijn ambitie om de absolute top te worden in Europa op het vlak van ontwikkeling van innovatieve producten.

Vorig jaar nog richtte Comate, mede dankzij een participatie van Marc Couckes investeringsvehikel Alychlo een durffonds op om te investeren in hardware start-ups. Zenso werd in 2007 opgericht door Johan Coosemans en Bart Hermans als spin-off van onderzoekslabo MICAS van de KULeuven.

“Europa heeft een ongezien innovatie-potentieel. België barst van de geniale ingenieurs en wetenschappers die bijzonder veel innovatieve ideeën hebben,” aldus oprichters Wouter Foulon en Sander Van den dries. “Met Comate willen we bedrijven ondersteunen om de innovatie-kloof naar de markt te overbruggen en het hightech potentieel in Europa te kunnen valoriseren. De overname van Zenso zorgt ervoor dat we de kwaliteit van de hardware producten van onze klanten nog hoger kunnen trekken.”