Peter, Paul en Jan Ameloot van Delta Light Group

Het in Wevelgem gevestigde familiebedrijf Delta Light Group heeft de Noord-Amerikaanse Lambent Lighting Group overgenomen en verankert zich daarmee steviger in die markt, waar het al drie kantoren, een showroom en een opleidingscentrum heeft. De groep heeft de ambitie om met Delta Light en zijn merken een wereldwijde groei te realiseren.

“De overname past perfect in de strategische ambitie om dé referentie te worden in inspirerende, hoogkwalitatieve architecturale verlichtingsoplossingen”, aldus Jan Ameloot, CEO van Delta Light Group. “Noord-Amerika is een van de grootste economieën en meest groeiende marktsegmenten. Dus onze ambitie is om dit ook daar te realiseren. We brengen hier een positief verhaal en tonen onze ambitie om te groeien en te investeren.

“In feite willen we een full blown organisatie creëren, met ervaren lokale mensen”, vult Jan Battheu, managing director Delta Light Group, aan. “We zullen hierdoor nog dichter bij de klant staan, in een groter deel van de markt. Dankzij een sterker lokaal team kunnen we nog meer inspelen op de lokale markt en productnoden.