Micromobiliteitsbedrijf Dott, in 2019 in Nederland opgericht door Fransmannen Henri Moissinac en Maxim Romain, slaat de handen in elkaar met BAQME, dat in 2021 in Rotterdam het levenslicht zag als aanbieder van elektrische deelbakfietsen. Samen zullen ze de stad Gent van e-bikes en e-cargo-bikes voorzien. Het is de eerste samenwerking in zijn soort in ons land, met als doel meer diverse rijders in de duurzame deeleconomie te brengen.

In totaal zal Dott bijna 200 e-bikes inzetten in het stadscentrum, terwijl het aantal elektrische bakfietsen tegen de zomer op zo’n 100 stuks komen. Dott en Baqme onderhouden en betalen zelf de deelfietsen, maar krijgen wel subsidies van de Stad Gent

“De Stad Gent loopt voorop in het toegankelijk maken van duurzame mobiliteit door deze unieke vergunning toe te kennen”, aldus Joram Van Bouwel, area manager voor Vlaanderen bij Dott. “Met de lancering van Dott e-bikes in Gent, naast de deelbakfietsen van BAQME, zullen we de reputatie van Gent als vooraanstaande fietsstad ondersteunen in aanloop naar Velo-City 2024.”

“Met een gedeelde visie van een wereld waarin steden zijn ontworpen voor mensen, niet voor autos, vond BAQME een natuurlijke partner in Dott voor de lancering van onze eerste service buiten Nederland”, besluit Berenice van Gessel, co-founder van BAQME.