Animab ontwikkelt antistoffen die oraal aan dieren kunnen worden toegediend. De Gentse biotech start-up heeft nu met succes een Serie A-ronde afgerond en daarmee 10 miljoen euro aan groeikapitaal aangetrokken. De investeringsronde werd geleid door het risicokapitaalfonds Qbic III, met de participatie van bestaande investeerders Seventure Partners, VIB, PMV, AIF en V-Bio Ventures.

Het bedrijf zal de middelen gebruiken om een eerste product voor de varkenshouderij naar de markt te brengen en nieuwe antistofproducten te ontwikkelen. “We waarderen de sterke en volgehouden steun van onze bestaande investeerders die ons in staat gesteld hebben de vooruitgang te boeken en ons te brengen waar we nu staan”, aldus Alain Wille, CEO van Animab.

Daarnaast zijn we trots dat we Qbic als nieuwe investeerder mogen verwelkomen en zo ons investeerdersconsortium kunnen vervolledigen. We zijn zeer tevreden met de vooruitgang die we gemaakt hebben om een betaalbaar alternatief voor antibiotica te kunnen aanbieden aan houders van nutsdieren.”