Founders Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove

Start-up AMPLR is amper anderhalf jaar bezig, of daar is de eerste overname al: de Gentse connectiviteitsspecialist neemt namelijk WIFI.gent over, om zo zijn totaaloplossing voor stabiele connectiviteit te optimaliseren. Waar de start-up vooral verankerd zat in studentenkoten en bij zelfstandigen, kan die nu zijn doelgroepen uitbreiden.

“Connectiviteit is meer dan een modem en een wifi-booster installeren”, aldus c-founder Maarten Van Hoecke. “Elk huishouden telt onbewust tientallen apparaten die verbonden zijn met internet. Nog complexer wordt het wanneer ook andere ‘indringers’ op dat netwerk aansluiten: denk maar aan office spaces, horeca en events waar tienduizenden mensen op hetzelfde moment connecteren. Stabiele internetverbindingen worden steeds crucialer. Deze overname past perfect in dat plaatje.

AMPLR groeide zelfvoorzienend uit tot een volwaardig team van zes. Door een recente kapitaalronde moet dit aantal nog eens verdubbelen tegen het einde van het jaar. Partnerships met onder meer Bavet en Too Good To Go en de erkenning van meest innovatieve start-up door Foodservice Alliance doen de aanvragen namelijk fors toenemen.
Ook in het buitenland - waar de internetmarkt een pak meer versnipperd is – lonken opportuniteiten en potentiële nieuwe overnames. “Nederland staat op de agenda, in Spanje en Portugal lopen testprojecten”, blikt Van Hoecke vooruit.