De Gentse ngo River Cleanup heeft zijn River Skimmer 2.0 te water gelaten, de nieuwe en verbeterde versie van de eerste River Skimmer, die dankzij innoverende technologie non-stop drijvend afval verzamelt en zo doelmatig onze wateren proper maakt.

Een absolute must, aangezien elk jaar 11 miljard kilogram plastic in de oceaan belandt, grotendeels via rivieren. Het toestel, dat ontwikkeld werd door Multi Masters Group, is overigens volledig CO2-neutraal.

“Gent zet sterk in op beleving van onze stad via het water”, aldus burgemeester van Gent Mathias De Clerq. “Elk initiatief dat helpt om onze waterlopen proper te houden verdient onze waardering.”

“Door helpende handen en technologie te combineren, worden we efficiënter en effectiever”, vertelt Thomas de Groote, founder van River Cleanup. “Zo kunnen we het opruimen van zwerfvuil in rivieren versnellen. Bij River Cleanup zijn we ontzettend trots op de tweede versie van de Skimmer. Die is niet alleen dubbel zo groot, maar ook een stuk efficiënter bij het vangen van drijvend afval.”

River Cleanup wil tegen 2025 zo’n 100 miljoen kilogram plastic stoppen op weg naar onze oceanen.