Matthias Cornette, founder Shoow Academy

Matthias Cornette (32) maakt fulltime professionele PowerPoint-presentaties voor grote klanten als Mediamarkt, Unilin, Esso, VIVES en de Pro League. Hij wil die knowhow nu doorgeven via zijn Shoow Academy. Aan de hand van opleidingen en workshops leert hij deelnemers de belangrijkste tips and tricks om hun presentaties naar een hoger niveau te tillen.

“Een slechte presentatie doet afbreuk aan je professionaliteit en boodschap, terwijl een goeie presentatie je boodschap net kracht bijzet”, aldus Cornette. “Vergeet inspiratieloze presentaties met saaie buttons en clichétaartdiagrammen, ik help bedrijven om hun verhaal tot leven te laten komen in presentaties. Ik maak PowerPoints die zo weinig mogelijk aanvoelen als een PowerPoint en doe als het ware aan storytelling.”

“De meeste mensen hebben een heel basic kennis van PowerPoint (en Keynote), waardoor ze het potentieel ervan niet ten volle benutten”, vervolgt hij. “Presentaties maken is vaak ook iets dat ze er snel bijnemen, omdat het moet, maar waar ze geen voldoening uit halen omdat ze het niet in hun comfortzone ligt.”