Tom Vanham, Koen Walbers, Dominique Roux en Bart Van Samang

De Limburgse Investeringsmaatschappij kent de Europese verzinkerijgroep ZINQ een achtergestelde lening van 10 miljoen euro toe. Met het kapitaal zal ZINQ, dat een hoofdkwartier heeft in het Limburgse Houthalen-Helchteren, de verdere uitbouw en internationalisering van de groep financieren.

“LRM is een uitstekende partner die de ambities van ZINQ om uit te breiden in belangrijke Europese markten ondersteunt”, aldus Lars Baumgürtel, CEO van ZINQ. “Die groei is belangrijk voor het bereik van onze oppervlaktebehandelingsproducten, die de meest duurzame manier vormen om staal te beschermen tegen corrosie.”

“Duurzaamheid zit in het DNA van LRM en ZINQ”, vult Tom Vanham, CEO van LRM, aan. “Heel recent heeft de Vlaamse regering ons aangemoedigd bedrijven te helpen verduurzamen via ons Doorbraak-programma van leningen en kapitaal. Vandaag kunnen we trots melden dat we een nieuw bedrijf aan ons portfolio kunnen toevoegen dat duurzaamheidsprincipes zeer diep verankerd heeft in de bedrijfsvoering. Voor een bedrijf dat actief is in een relatief traditionele sector is dat minder vanzelfsprekend.