Deel, een Israëlische HR Tech scale-up die het bedrijven gemakkelijker maakt om medewerkers in het buitenland aan te werven, te beheren en te vergoeden, komt naar België en Luxemburg. Het internationale payrollbedrijf wist in oktober 2021 nog 425 miljoen dollar op te halen, goed voor een waardering van 5,5 miljard dollar.

“We merken dat ook in België heel wat bedrijven in het buitenland rekruteren”, aldus Shuo Wang, co-founder en Chief Revenue Officer van Deel. “Een grens of ander financieel of arbeidsbeleid mag geen beperking zijn. Wij globaliseren de arbeidsmarkt met respect voor de lokale wetgeving en manier van werken.”

In mijn gesprekken met Belgische, Luxemburgse en Nederlandse CEO’s, CFO’s en CHRO’s merk ik dat bedrijven de beste talenten willen aanwerven, niet zozeer de beste lokale talenten”, vult Dennis Valkema, Leader Benelux van Deel, aan. “Vaak doen ze dat niet omdat er complex papierwerk nodig is, of de investering te hoog is. Het is de missie van Deel om ook in België en Luxemburg van een wereldwijde arbeidsmarkt een realiteit te maken.

Overigens is Deel ook een samenwerking aangegaan met WeWork, om bedrijven flexibele werkplekken over de hele wereld aan te bieden. “Het rechtstreeks aanbieden van flexibele werkplekken via Deel is gewoon een andere manier waarop we wereldwijde HR vereenvoudigen”, besluit Alex Bouaziz, co-founder en CEO van Deel.