YEAT wil het restaurantbezoekers mogelijk maken snel en last minute een tafeltje te boeken in een van de betere restaurants, zonder dat dit wekenlang op voorhand moet vastgelegd worden. Een mooie win-win, want de restauranthouders kunnen via de app tafels snel en eenvoudig weer vrijgeven.

De app, die vandaag een lijst toont van 120 restaurants die zonder uitzondering zijn opgenomen in Gault & Milau en/of Michelin, werd al 19.000 keer gedownload. YEAT wordt begeleid door start-up accelerator Start it @KBC.

Lore Aerts en Patrick De Langhe, bedenkers van de app, zijn respectievelijk boekingsverantwoordelijke en eigenaar van het bekroonde Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist. Regelmatig werden zij geconfronteerd met het fenomeen van last minute annuleringen of no-shows.

“Heel frustrerend” aldus Patrick De langhe, “zeker wanneer je die dag al tientallen mensen telefonisch hebt moeten ontgoochelen omdat je volzet bent. Als er nu onverwachts een tafel vrijkomt, wil je mensen instant kunnen verwittigen dat ze welkom zijn. YEAT zorgt voor die elegante en snelle oplossing. Yes Eat!"