Antoine Smets, CEO van Klassif.ai

Klassif.ai is de zelflerende software voor documentverwerking van Brainjar, het AI-dochterbedrijf van Leuvense innovatieconcern Raccoons. Klassif.ai wordt nu verzelfstandigd en krijgt als CEO Antoine Smets, die jarenlange managementervaring heeft bij technologiebedrijven en de opdracht krijgt om Klassif.ai te internationaliseren.

“Klassif.ai geeft ruimte aan het talent van medewerkers en maakt hun job zinvoller”, aldus Antoine Smets. “In onze contacten met klanten zien we dat medewerkers een baan met impact en persoonlijk welzijn vooropstellen. Voor bedrijven is de automatisering via Klassif.ai zelf een enorme financiële meerwaarde, zeker met de huidige inflatie en stijgende loonkost. Het is hét moment om te investeren in innovatie.

De komende twee jaar gaat Klassif.ai op zoek naar extra kapitaal om de groei buiten België te stimuleren. “We hebben de ambitie om marktleider te worden in de Benelux en de rest van Europa”, gaat Smets verder. “Als productbedrijf kunnen we ons concentreren op de software zelf, die perfect exporteerbaar is. Met onze kennis van AI en meer bepaald natural language processing hoeft de markt van orderverwerking voor ons geen grenzen te hebben.”