LRM, de Limburgse investeringsmaatschappij die inzet op de verankering en versterking van lokale gevestigde ondernemingen en familiebedrijven, investeert 1,5 miljoen euro in het Japanse bedrijf Chiyoda, dat gevestigd is in Genk en wereldwijd actief is in een nichemarkt van de printingsector.

De afgelopen twee jaar investeerde LRM al 40 miljoen euro in industriële en familiebedrijven in de provincie Limburg. “De coronacrisis hakte er bij heel wat gevestigde bedrijven zwaar in”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur LRM. “We hebben bedrijven die intrinsiek gezond zijn een reddingsboei aangereikt met wat wij ‘slim geld’ noemen. Samen met onze ondernemers bieden we het hoofd aan de financiële en strategische uitdagingen en streven we gezonde groei na.”

Chiyoda is wereldwijd actief in de printingsector. “Sinds de oprichting in 1983 creëerden we vanuit onze vestiging in Genk 180 jobs”, zegt Peter Coenegrachts, managing director bij Chiyoda. “Met LRM haalden we een strategische partner voor de toekomst aan boord die ons financieel en inhoudelijk bijstaat om strategische omwenteling mogelijk te maken.”