Ambits, dat als missie heeft om van managers beter leiders te maken door middel van externe mentoring, mocht recent zijn tweejarig bestaan vieren. “Tijd om ons werkterrein uit te breiden naar andere markten”, vonden Gerrit Sarens en Veerle Seymus die het bedrijf in februari 2020 oprichtten. En dus stak Ambits enkele weken geleden de grens met Nederland over om in Oegstgeest, vlakbij Leiden, een eerste buitenlands kantoor te openen.

Nederland was een vrij evidente keuze om een eerste internationale stap te zetten”, aldus co-founder en CEO Gerrit Sarens. “De Nederlandse markt is vele malen matuurder als het op leiderschapsontwikkeling aankomt. Terwijl het bij veel Belgische bedrijven op dat vlak vaak nog preken in de woestijn is.”

Niettemin kende Ambits de afgelopen twee jaar op de Belgische thuismarkt een sterke groei en wist het een community van meer dan 100 mentoren uit te bouwen, alsook een intern team van 9 medewerkers, die samen een 40-tal klanten bedienen.

“Als je kijkt naar hoeveel een Nederlands bedrijf gemiddeld per jaar investeert in learning & development in vergelijking met een doorsnee Belgisch bedrijf, dan was de keuze voor Nederland als onze eerste buitenlandse markt snel gemaakt”, aldus Sarens.

Ron Nap en Femke Storm worden de gezichten van Ambits Nederland. Beiden zijn niet aan hun proefstuk toe. Iets maar dan twee jaar geleden stampten ze bij onze noorderburen al Boardtrust uit de grond, een gevestigde naam in de wereld van recrutering en HR consultancy.

Ambits Nederland is aan de basis een kopie van Ambits België met dezelfde services en dezelfde aanpak. “Zij nemen onze manier van werken integraal over en gieten er waar nodig hun lokale saus over. Wij ondersteunen hen uiteraard vanuit België om er een succesvolle go-to-market van te maken”, besluit Veerle Seymus.

Met dit eerste buitenlands avontuur houdt het niet op voor Ambits, dat de ambitie heeft om dé referentie te worden op vlak van mentoring en leiderschapsontwikkeling. Intussen worden ook al in andere Europese landen verkennende gesprekken gevoerd.