Mirte Boelen (Junior Manager BDO Belgium) en Liliane Verheyen (Directeur Genereaal Persopoint)

Netwerkorganisatie ADM koppelt voor het tweede jaar op rij young professionals aan seniors voor een mentor/mentee-programma. In totaal zullen de juniors een jaar lang leren van en ervaringen uitwisselen met seniors van andere bedrijven (onder meer Microsoft, Proximus, de Nationale Loterij …). Omwille van het succes werden de tien duo’s van vorig jaar opgedreven tot veertien.

“Uit eigen onderzoek blijkt dat ruim 9 op de 10 bevraagde professionals graag eens zou kijken hoe het er bij een ander bedrijf aan toe gaat”, aldus Ingrid Hoffman, general manager van ADM. “En 87 procent geeft aan veel te kunnen leren van mensen in een andere functie in een ander bedrijf. We willen niet alleen kennis opdoen, maar ook kennis delen met mensen uit andere bedrijven. Daar zetten we met dit mentor/mentee programma dus helemaal op in.”

Mentor Rita Verreydt van Uptime (Cronos Groep) neemt voor een tweede keer deel: “Het is bijzonder om kennis en ervaring te delen met jongeren en als klankbord en/of spiegel te dienen. De mentee daarna zien doorgroeien in zijn/haar loopbaan geeft een warm gevoel en veel voldoening.