Rika Coppens, CEO van House of HR

Het Amerikaanse Bain Capital Private Equity, één van ’s wereld grootste private investeerders, neemt een aandeel van 55 procent in House of HR, de Europese HR-speler met hoofdkantoor in Roeselare. De overige 45 procent blijft in handen van het House of HR-management, Naxicap en founder Conny Vandendriessche. Dankzij dit nieuwe strategische partnership kan House of HR zijn unieke platform in nieuwe markten schalen en digitale investeringen maken. Met de deal zou 2,5 miljard euro gemoeid zijn.

Met de investering van Bain Capital in House of HR beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal

“Met de investering van Bain Capital beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal”, reageert Rika Coppens, CEO van House of HR. “We zijn van plan om ons groeipad voort te zetten, gebaseerd op sterke organische groei in combinatie met gerichte en gespecialiseerde fusies en overnames in bestaande markten, DACH-landen en de Nordics. Dit alles ondersteund door blijvende focus op digitalisering, met behoud van een hoge standaard als het gaat om aandacht voor mensen – zowel interne medewerkers als kandidaten.”

Het was een droom die uitkwam om House of HR te zien uitgroeien van één Accent-kantoor in Roeselare tot een internationale groep. Daarom wil ik aanblijven als minderheidsaandeelhouder en bestuurslid, zodat ik House of HR kan blijven steunen”, vult co-founder Conny Vandendriessche aan.