Nick Van Langendonck, bezieler van Unbossers

Unbossers is een nieuwe internationale beweging die weg wil van de traditionele bedrijfshiërarchie met bosses, om plaats te maken voor een people-first arbeidsorganisatie. Het initiatief wordt gelanceerd door Antwerpenaar Nick Van Langendonck, met steun van internationale changemakers als Jos de Blok (CEO Buurtzorg) en Paul Van Oyen (ex-CEO Etex Group).

“Willen we organisaties uitbouwen die de uitdagingen van deze tijd het hoofd bieden, moeten we op een andere manier gaan werken,” stelt Nick Van Langendonck, bezieler van Unbossers. “Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de werknemers zich niet gemotiveerd voelt op het werk. Dit gebrek aan betrokkenheid kost de wereldeconomie jaarlijks 8 miljard euro. Dat moet anders, en het begint bij een transformatie van de manier waarop we werken.”

Via workshops, bedrijfsbezoeken en hands-on projecten wil Unbossers bedrijven tonen hoe ze die verandering concreet kunnen aanpakken. “We nodigen mensen uit om in gesprek te gaan over de manier waarop we onze bedrijven organiseren,” besluit Van Langendonck. “Organisaties moeten hun streven naar financieel succes leren combineren met zorg voor de mens op een manier die alle belanghebbenden ten goede komt.”