Ken Vanherpen, founder DT Valley

DT Valley (Digital Transformation Valley), een nieuwe spin-off van de Universiteit van Antwerpen, bespaart hightechbedrijven tijd en kosten door hen te helpen met embedded code. Heel concreet zal DT Valley ervoor zorgen dat ze hun ontwerpen efficiënter kunnen testen.

De spin-off is gebaseerd op een tool en op knowhow die werden ontwikkeld in samenwerking met Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie in Vlaanderen. Met de steun van DT Valley zullen Vlaamse bedrijven in staat zijn koplopers in low-code of no-code ontwikkeling voor hightech machines - zoals Duitsland, Zweden en Frankrijk - bij te benen en in te halen.

“Bij de Universiteit Antwerpen steunen we Industrie 4.0 ten volle om de Vlaamse productiecapaciteit te kunnen ondersteunen”, aldus Silvia Lenaerts, vicerector Valorisatie en Ontwikkeling. “Flanders Make en de Universiteit Antwerpen zijn sterk verbonden met de industrie en samen ondersteunen we bedrijven om voorop te blijven lopen in de dubbele transitie naar duurzaamheid en digitalisering.”