Ayoub Assabban, de Belgische co-founder en CEO van OrderCast

Dat veel kleine en middelgrote ondernemingen vandaag nog altijd worstelen met het digitaliseren van hun bestelsystemen ondervond Ayoub Assabban aan den lijve in de Waalse meubelgroothandel van zijn vader. Daarom ontwikkelde onze landgenoot met OrderCast, zijn eigen SaaS start-up die in Londen gevestigd is, een IT-oplossing ontwikkeld om bestelsystemen van B2B2C-groothandelaren te digitaliseren.

Samen met zijn co-founder Borys Turii haalde hij 3 miljoen euro op bij een aantal internationale VC’s: Hoxton Ventures, één van de eerste investeerders van Deliveroo en Epic Games, Verissimo Ventures, Paolo Rubatto (Start Capital), Justin Caldbeck en KimaVentures (het fonds van Xavier Niel).

De no code SaaS-oplossing is gebaseerd op het meest gebruikte instrument ter wereld: de Excel-spreadsheet. Die laat toe een complete orderopname en back-office te genereren zodra de producten zijn opgenomen in een Google Sheet.

“Elke groothandel moet een eenvoudig en simpele omgeving hebben die ze herkennen”, aldus Ayoub Assabban . “Wat is een betere manier voor wie geen ERP-systeem heeft dan met een spreadsheet? Te veel bedrijven laten zich verleiden tot het ontwikkelen van een oplossing op maat, in de veronderstelling dat hun behoeften hierin uniek zijn.