Het Europese snellaadbedrijf Fastned kondigt een strategische investering van 75 miljoen euro aan, voorzien door Schroders Capital, een van Europa’s grootste onafhankelijke investeringsfirma's. Dat kapitaal moet de toekomstige groei van (het Europese netwerk van) Fastned versnellen.

“Deze langetermijn-investering biedt Fastned niet alleen de financiering om ons netwerk verder uit te rollen, en de mogelijkheid de volgende grote stap te zetten naar ons doel van 1.000 stations voor 2030”, aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned. “Het markeert ook het begin van een nieuwe fase met Schroders Capital’s grote institutionele duurzame infrastructuurfonds aan boord als belangrijke investeerder.”

Met Schroders Capital aan boord kan Fastned het tempo van de bouw van snellaadstations nog verder opvoeren, om tegemoet te komen aan de exponentieel groeiende vraag naar snellaaddiensten. Het bouwen van een uitgestrekt en betrouwbaar snellaadnetwerk met energie van wind en zon, speelt een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering en de weg naar energieonafhankelijkheid.”