Bonache, gespecialiseerd in talentuitwisseling, heeft de EY - X² Award gewonnen. Die gaat naar het meest vooruitstrevende bedrijf op vlak van gendergelijkwaardig ondernemen, work-life balance en andere sleutelpunten. Zowel vakjury als publiek kwamen bij Bonache uit. De twee andere finalisten waren Mensura en Pubmarket!.

“Gendergelijkwaardigheid zit in het DNA van Bonache”, aldus Wivina Briers, founder van X². “En dat vertalen ze naar hun eigen werkvloer, en naar de bedrijven waar ze hun talenten aan het werk zetten. Vandaar dat zij de terechte winnaars zijn.”

Sprekend voorbeeld: Bonache koos er bewust voor om een vrouwenwielrennersploeg in veldrijden te sponsoren, omdat deze groep nog een weg heeft af te leggen in gelijkwaardige mogelijkheden om topsport te beoefenen.

“We willen nu binnen de bedrijven waar we onze mensen plaatsen, aan de slag gaan om hen te sensibiliseren rond dit thema te werken”, aldus Robine Martin, partner en projectverantwoordelijke bij Bonache. “We willen als ambassadeur van gendergelijkwaardig ondernemen de missie die X² startte verder uitdragen en meer bedrijven bewust maken van de noodzaak ervan.”