Vlaams minister van Sport Ben Weyts

Bedrijven die sport- en beweegactiviteiten willen opstarten, kunnen voortaan proefsportsessies houden. Vlaams minister van Sport Ben Weyts, Sport Vlaanderen en Sportwerk Vlaanderen lanceerden daartoe een gloednieuw aanbod. De sportsessies zijn de nieuwste toevoeging aan het vorig jaar gelanceerde ‘Sportbedrijf’-aanbod van Sport Vlaanderen, en moeten ervoor zorgen dat bedrijven zo laagdrempelig mogelijk kunnen instappen. Vandaag hebben al 52 Vlaamse bedrijven het ‘Sportbedrijf’-label.

“Deze sportsessies kunnen bedrijven aanzetten om meer in te zetten op een echte sport- en beweegmentaliteit op de werkvloer”, aldus Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat biedt zowel voor werknemers als voor werkgevers heel wat voordelen die het meer dan de moeite lonen om van het bedrijf een Sportbedrijf te maken.”

“Door de laagdrempelige instapkost en het grote aanbod aan sporten zijn we ervan overtuigd dat we voor elk bedrijf aantrekkelijke sportsessies op maat kunnen voorzien”, zegt Sylvie Fermaut, algemeen directeur van Sportwerk Vlaanderen. “Maar we zullen pas echt tevreden zijn als de sessies ook uitmonden in duurzame sport- en beweegtrajecten. Ons doel is om van één bedrijf per dag een Sportbedrijf maken.”