Vertuoza, een Waalse start-up die in januari 2021 het levenslicht zag en bouwmanagement- en monitoringsoftware ontwikkelt voor kmo’s in de bouwsector, heeft vier miljoen euro opgehaald in een pre-Series A-ronde. Die werd geleid door het Franse investeringsfonds XAnge en het Belgisch-Nederlandse fonds Fortino Capital. Met het kapitaal wil Vertuoza de sterke groei van het bedrijf versnellen via – onder meer – rekrutering en internationalisering.

“Ondanks grote belangstelling voor een grote ronde van Europese en Amerikaanse investeerders, geloven we dat het zinvoller is te kiezen voor deze doelgerichte pre-series A-ronde”, aldus Dominique Pellegrino, co-founder en CEO van Vertuoza. “Die maakt het mogelijk onze snelle groei voort te zetten en tegelijkertijd aandeelhouderswaarde op te bouwen. Deze nieuwe financieringsfase laat ons bovendien toe bouwbedrijven nog beter te bedienen.” Momenteel werken zo’n 3000 gebruikers met Vertuoza.

“Met deze ronde kunnen we ons optimaal voorbereiden op een grote Series A-ronde met de internationale fondsen die ons al op hun radar hebben staan”, besluit hij. “Het model van Vertuoza is namelijk zeer voorspelbaar en daarom aantrekkelijk voor investeerders.”