Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, is succesvol gelanceerd op techbeurs Nasdaq. De beursnotering in de Verenigde Staten is een nieuwe belangrijke mijlpaal voor het merk dat in 2017 door Volvo gelanceerd werd. Polestar heeft op vandaag twee bekroonde modellen gelanceerd, waarvan er intussen wereldwijd meer dan 55.000 rondrijden.

Voor de volledig elektrische fastback Polestar 2 kwamen internationaal meer dan 32.000 klantenorders binnen, een toename van maar liefst 290 procent tegenover dezelfde periode in 2021.

“Dit is een moment van grote trots voor het voltallige Polestar-team”, aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “We starten een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis, dat samen te vatten is in één woord: groei. Tegen 2025 willen we 290.000 wagens verkopen per jaar, tien keer meer dan in 2021. Deze notering geeft ons de middelen en het platform om onze ambitieuze toekomstplannen te helpen realiseren en onze ​ toonaangevende duurzaamheidsdoelstellingen in de sector na te streven.”