Mijn stage bij Bloovi vloog voorbij!

Mijn stage bij Bloovi vloog voorbij!

Als student aan Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) eindig je je laatste jaar door middel van stage van 60 dagen. Ik begon mijn zoektocht naar een stageplaats en Bloovi sprong direct in het oog. Bloovi leek mij een interessant en groeiend bedrijf waar ik toekomst in zie. Na een gesprek met Marnik was ik helemaal overtuigd en leek Bloovi de meest interessante stageplek voor mij.

M’n eerste week

Toen ik bij Bloovi aankwam was de sfeer los en tegelijk professioneel. Bovendien kreeg ik al snel een duidelijk beeld van het bedrijf en haar doelstellingen. Ik was direct heel tevreden met mijn takenpakket, het was interessant en uitdagend. Ik ben blij dat ik bij een interessant bedrijf aan de slag kon, waar mijn persoonlijkheid in lijn ligt met de waarden van het bedrijf en waar ik de kans krijg om snel bij te leren.

Tijdens mijn eerste week mocht ik al meegenieten van het grootste congres over de toekomst van het internet ‘Phare Conference’. Ik was mee verantwoordelijk dat alles vlot verliep en hielp waar nodig. Ook heb ik interessante mensen leren kennen binnen deze sector tijdens de pauzes. Wat is nu leuker dan gratis congressen bij wonen en leren tijdens je werk?

Annelies Van Oost

Foto: deze foto is genomen toen ik druk in de weer was met het bekijken van mijn briefing. Vlak na deze foto ben ik enkele sprekers gaan ophalen in het hotel waar ze verbleven.

Het STIMA students congress

Aangezien Bloovi zelf ook wil bijleren én content willen brengen ben ik samen met Thomas (de community manager) naar het STIMA Students Congress. Een conferentie die zich toespitste op experience marketing, waar belevenis de rode draad is doorheen het shopping proces. 

Dit jaar hadden ze een verrassingsact na de middag in petto. De verrassingsact van dit jaar was Belgisch kampioen beatboxen.

Wat heb ik geleerd?

Ik ben momenteel begonnen aan mijn laatste week stage. De stage ging razendsnel voorbij. Wat een goed teken is. Mijn takenpakket was heel erg ruim. Van evenementen mee helpen organiseren, tot uitvoerende taken tot zelf nadenken over communicatiestrategieën.

Zo ben ik een lange periode bezig geweest aan het mee helpen bouwen van de nieuwe Bloovi website. Ik heb mee nagedacht over hoe de lay-out er zou moeten uitzien van contentstukken, ik heb ervoor gezorgd dat deze dan ook ingevoerd werden en gezocht naar mogelijke foutjes in het CMS-systeem of op de website zelf. 

Ook de social media strategie voor partnerbedrijf Bloovi Me heb ik opgesteld in samenspraak met Marnik en Camille. Na het bepalen van deze strategie heb ik deze ook uitgevoerd en droeg de verantwoordelijkheid over de sociale media strategie van Bloovi Me. 

Ook voor het opstellen van de wekelijkse nieuwsbrief via Mailchimp was mijn verantwoordelijkheid. Door dit te doen heb ik niet enkel inzicht gekregen in hoe een goede nieuwsbrief er uit ziet, maar ook hoe het programma Mailchimp werkt.

Leren schrijven doe je hier zeker ook! Ik heb wekelijks minimum 1 persartikel of content artikel moeten schrijven waar ik ook telkens feedback op kreeg van onze community manager Thomas. Naast het zelf schrijven van stukken, heb ik veel contentstukken en persberichten online geplaatst, waardoor ik ook telkens goede voorbeelden heb kunnen doornemen en deze heb kunnen opslaan in mijn geheugen.

De tijd vliegt

De tijd vloog echt voorbij toen ik de website kleur en lay-out gaf, toen ik meewerkte aan de evenementen, toen ik mensen moest briefen of aansporen om vacatures te plaatsen... Ik heb veel taken gehad die mij altijd wel iets bijleerden, al was het maar om meer gedetailleerd of analytisch te werken. Natuurlijk waren er taken bij die mij minder lagen dan andere, maar dit wil niet zeggen dat ik er niets uit leerde.

Ik heb dus geleerd te werken met verschillende systemen, analyses opstellen, een social media campagne opstarten, lachen tijdens het werk, persberichten en artikels schrijven en als nadenken en te werken op een efficiënte manier.

In de helft van mijn stageperiode mocht ik werken op de nieuwe aanwinst bij Bloovi, een iMac Apple computer 27 inch. Dit was niet alleen heel aangenaam, ook leerde ik hierdoor werken met een Apple computer en enkele Apple systemen, die toch totaal anders zijn dan de Windows PC waar ik mee vertrouwd ben.

bloovi

Foto: links Olivier, rechts Thomas en voor mijn neus mijn speelgoed voor de tweede helft van de stage. :)

M’n collega’s

Ook door gewoon gesprekken en besprekingen tussen mijn collega’s mee te volgen heb ik enkele zaken kunnen meepikken. De samenwerking verloopt dan ook zeer goed en de sfeer is los.

Stress op dit bureau kom je niet tegen. Natuurlijk heb je af en toe een deadline die je moet halen, maar dat is gezonde stress.

We hebben heel wat afgelachen en afgezwoegd maar alles verliep tot een goed einde en zo hoop ik ook mijn stage te kunnen afsluiten. Leren tot het einde in een professionele losse sfeer waar de tijd in 1, 2, 3, voorbijvliegt.

Extra verwennerij op kantoor

Met Pasen werd iedereen verwend met een zak paaseieren. Ook kan je alle dagen koekjes of snoepjes op het kantoor eten zonder dat iemand raar naar je kijkt. Mijn collega’s zijn allemaal toffe mensen die naast hun professionaliteit ook zeer menselijk zijn. Je wordt dus zeker niet als een nummer behandeld zoals dat vaak voorvalt in grote ondernemingen.

Dus een tip voor mogelijks volgende stagiaires. Wil je een stage lopen in de digitale sector, waar je zowel mag doen als denken dan is Bloovi jouw bedrijf.


Foto: Bloovi collega’s. Thomas Van den Elzen (community manager), ikzelf, Marnik D’Hoore (founder) en Olivier Van Baeveghem (event manager).

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief