In het midden: Nikolaas Tahon, managing partner bij Deloitte

Dit jaar staat Teamleader aan de top van Deloitte’s 2017 Technology Fast 50, de rangschikking van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. In de voorbije vier jaar realiseerde het in Gent gevestigde Teamleader een indrukwekkende omzetgroei van 2,097%. Spot werd dit jaar benoemd tot Rising Star. De winnaars van de Fast 50 – en de Rising Star-award waren eregasten op de uitreiking van de awards en het galadiner dat plaatsvond na het Fast 50 Business Forum, het networking event rond innovatie en technologie voor de Belgische disruptor community. Teamleader wint naast Deloitte’s Technology Fast 50 ook in de categorie Software. Bekijk de uitgebreide rankschikking onderaan dit artikel.

Met een omzetgroei van 2,097% in de voorbije vier jaar eindigde Teamleader niet alleen op de eerste plaats in de globale Fast 50 ranking, maar werd het ook bekroond als snelste groeier in de categorie Software. Teamleader combineert CRM, projectmanagement en facturatie in een intuïtieve softwareoplossing die kmo’s in staat stelt om samen te werken en hun activiteiten te organiseren en uit te breiden.

Hoe Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, daar in slaagde, kan je lezen in dit uitgebreide interview.

Het Brusselse 87 seconds en het Gentse Showpad eindigden op de tweede en derde plaats met een omzetgroei van respectievelijk 1,331% en 989%. Het Brusselse Destiny won de award voor de ‘Most Sustainable Growth’, de prijs voor het bedrijf dat de voorgaande jaren in elke editie de Fast 50-rangschikking haalde.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private, is ook over deze editie zeer opgetogen: Deloitte’s Technology Fast 50 toont aan dat forse groeicijfers nog steeds mogelijk zijn. De finalisten geven elk jaar blijk van fantastische troeven, een consistente strategie-implementatie, een internationale business aanpak en kwaliteit. Belgische ondernemers zijn voorlopers in innovatie en spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van ons land. We zijn er trots op dat we hen van dichtbij kunnen volgen, hun successen kunnen vieren en hun toekomstige groei kunnen bevorderen.”

Bijkomende awardcategorieën

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in zes verschillende sectoren. Naast Software, waarvoor Teamleader als winnaar uit de bus kwam, waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Hardware, Communicatie, Media, Life Sciences en Clean Technology.

X-RIS, een bedrijf uit Luik dat zich specialiseert in digitale röntgenfotografie voor niet-destructief onderzoek en beveiliging, en winnaar van de Technology Fast 50 in 2015, won de award voor de snelste groeier in de categorie Hardware. Het in Gent gevestigde ProDigest, specialist in gastro-intestinaal onderzoek, voerde voor het tweede opeenvolgende jaar de rangschikking voor Life Sciences aan. Het videoproductiehuis 87 seconds stak de award voor de Mediasector op zak. Flexmail, een Genkse specialist in gerichte en gepersonaliseerde e-mailmarketing, bleek de snelste groeier in de Communicatiesector en de award voor Clean Technology ging naar Borit, een bedrijf uit Geel dat metalen platen en componenten voor brandstofcellen en elektrolysetoepassingen produceert.

Voor het eerst werd er een award uitgereikt voor de meest internationale Fast 50. De winnaar werd bepaald op basis van internationale aanwezigheid, awards, media-aandacht en de producten/diensten van het bedrijf die in staat zijn om wereldwijd toonaangevend te worden. Showpad, een bedrijf dat intuïtieve sales enablement software ontwikkelt, veroverde deze award.

Spott is de Rising Star

De Rising Star 2017 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De algemene winnaar was Spott, een bedrijf gespecialiseerd in video commerce.

Als winnaar van de Rising Star-award zal Spott kunnen deelnemen aan het Deloitte Innovation Centre Booster Programma. Spott krijgt een Deloitte-mentor toegewezen en wordt begeleid bij tal van aspecten die vitaal zijn voor zijn doorbraak en groei.

Zensor, werd bekroond tot Most Disruptive Innovator. Deze award wordt toegekend aan de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld in een specifiek technologiesegment.

“De awards en de erkenning van de successen van de Fast 50 deelnemers zijn belangrijk, maar Deloitte’s Technology Fast 50 is meer dan een wedstrijd,” zegt Nikolaas Tahon. “We willen een community opbouwen en al haar leden de kans geven om hun netwerk te ontwikkelen, best practices te delen en hun kennis van bedrijfskritische thema’s te verdiepen. Sinds de lancering in 2016, is het Fast 50 Business Forum een belangrijk onderdeel van het programma gebleken. Dit jaar hebben ongeveer 230 technologiebedrijven, Fast 50-partners en vertegenwoordigers uit de wereld van innovatie, technologie en investeringen het event bijgewoond om ervaringen te delen en zich voor te bereiden op groeiopportuniteiten.”

Bekijk hier de uitgebreide lijst: