Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Jurgen Ingels, techondernemer, durfkapitalist én organisator van SuperNova.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Ik probeer elke dag een uurtje te fietsen op mijn hometrainer. Op zaterdagmorgen lees ik de weekendeditie van de krant in mijn pyjama met een kop koffie. Voor mij is dat de ultieme vorm van ontspanning.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Ik verzamel ruimtevaartcovers en voornamelijk die van het Amerikaanse Apollo programma en de Russiche ruimtevaarders. Deze interesse heeft te maken met mijn vader die altijd zeer geïnteresseerd was in de ruimtevaart.”

Een goed glas wijn kan ik ook wel smaken. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Eat, move, sleep van Tom Rath. Het is een boek dat iedereen zou moeten lezen omdat het aantoont hoe je een langer, beter en gezonder leven kan hebben. Iets waar we allemaal veel te weinig aandacht voor hebben en tijd in steken.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Vavato vind ik een leuk bedrijf omdat ik denk dat we in de toekomst veel meer via veilingsoftware zaken gaan verkopen. In plaats van te kopen gaan we onze vraag via veiling proberen in te vullen. Zeker op vlak van e-commerce, banking, enzovoort, zal dat een grote impact hebben.”

Het feit dat er zoveel kinderen met technologie in aanraking kwamen tijdens SuperNova gaf me enorm veel voldoening

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Het opzetten van SuperNova in Antwerpen waarbij we op 6 maand tijd van idee naar realisatie gegaan zijn. Het feit dat er zoveel kinderen met technologie in aanraking kwamen tijdens SuperNova gaf me enorm veel voldoening. Al moet ik eerlijk toegeven dat het een zot idee was om zoiets groots op zo’n korte tijd te organiseren.”