“Veel klanten komen met een businessvraag, maar onderliggend is een persoonlijk vraagstuk aan de orde”

“Veel klanten komen met een businessvraag, maar onderliggend is een persoonlijk vraagstuk aan de orde”

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & The Mind Transformers

Sommigen kennen Mario Haneca wellicht nog van zijn periode als Strategic Events Director EMEA bij de Gentse scale-up Showpad. Ruim een jaar geleden richtte hij zijn eigen start-up The Mind Transformers op. Zijn missie? Ondernemers en leiders transformerende coaching en persoonlijk leiderschap bieden. Dat het niet om traditionele business coaching gaat, is duidelijk: op 15 en 16 maart organiseert hij The Mind Transformers Experience, een aansluitend event. Hoog tijd om eens te luisteren naar het opzet en de plannen!

Transformatie voor het behalen van persoonlijke en businessdoelen

Mario Haneca gelooft dat elke ondernemer doelen kan bereiken die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. “Dat is de belofte van The Mind Transformers: we willen high-performers ondersteunen en begeleiden in een leven zonder compromissen”, benadrukt de oprichter. “Zo willen we elke professional helpen bij het behalen van zijn of haar persoonlijke en professionele doelstellingen.”

Opvallend is dat veel CEO’s, zaakvoerders en professionals vandaag onderschatten hoe persoonlijke en professionele kwesties met elkaar verweven zijn. “Veel klanten komen met een businessvraag, maar onderliggend is een persoonlijk vraagstuk aan de orde”, gaat Haneca verder. “Een topchef die ik begeleid, is daar een frappant voorbeeld van. Hij benaderde met de professionele uitdaging om zijn bezettingsgraad te optimaliseren. Vanuit een louter businessgeoriënteerde benadering zou ik hem kunnen aanraden om allerhande acties op touw te zetten en sociale media campagnes te voeren. Maar een dieper gesprek leerde me dat die man worstelt met een laag zelfbeeld door overgewicht. Als gevolg voelt hij zich niet comfortabel om in dialoog te treden met zijn restaurantbezoekers. Of om te gaan zwemmen met zijn zonen. En zo creëert hij een wig tussen zichzelf en zijn professionele en persoonlijke relaties.”

Veel mensen groeien vanuit de overtuiging dat ze iets niet kunnen en daarom botsen ze tegen hun eigen beperkingen

“Dat bewijst opnieuw dat persoonlijke gezondheid heel wat elementen in een mensenleven kan beïnvloeden - positief of negatief. Daarom ondersteun ik die man nu vooral op niveau van zijn gezondheid, omdat dat ongetwijfeld antwoord biedt op zijn businessgerelateerde uitdagingen. Het doet me denken aan een Techmag-aflevering die ik onlangs zag van Davy Kestens: een sterk businessidee stelt weinig voor als je je lichaam in de vernieling rijdt.”

De transformerende coachinggesprekken bieden volgens Haneca extra toegevoegde waarde doordat de ondernemer vaak uit eigen ervaring spreekt. En niet gewoon omdat hij zelf ook suiker heeft verbannen uit zijn leven. “Een hele tijd terug ben ik ook een coachingtraject gestart”, licht hij toe. “Ik heb toen vooral gemerkt hoe belangrijk het is om de toekomst vanuit de toekomst te creëren. Daarmee bedoel ik dat veel mensen groeien vanuit de overtuiging dat ze iets niet kunnen. En daarom botsen ze tegen hun eigen beperkingen.”

“Ik wil mensen helpen om angst en negatieve emoties achter zich te laten en zo te werken naar transformatie. Iedereen verdient het om achter het stuur van zijn leven te zitten, waarbij alle negativiteit als passagier op de achterbank zit.”

Bewustwording creëren met 6 ervaringen & talloze learnings

Dat het niet bij woorden blijft, is meer dan duidelijk. Met het event The Mind Transformers Experience (TMTx) wil Haneca een helder en praktijkgericht antwoord bieden op de vraag: wie moet je zijn om de beste versie van jezelf te (re)creëren? “Er bestaan onnoemelijk veel boeken en inspirerende handleidingen door en voor mensen met een uitzonderlijk leven”, vult Haneca aan. “Toch heeft de werkelijkheid uitgewezen dat die niet volstaan. Dit event gaat daarom dieper: het reikt verder dan informatie, en biedt ervaringen die het startpunt zijn van transformatie. Transformatie van je persoonlijkheid, je denkbeelden en je manier van spreken.”

Ik wil de mentale hygiëne voorop zetten door mensen mentale aanwezigheid en focus aan te leren

Volgens de veertiger begint het allemaal met bewustzijn en bewustwording van jezelf, wat de ultieme doelstelling is van The Mind Transformers Experience. “De gemiddelde mens hecht veel waarde aan fysieke zorg, maar mentale hygiëne blijft achter”, gelooft hij. “Dat wil ik veranderen door mensen mentale aanwezigheid en focus aan te leren. Daar bestaan zoveel voorbeelden van. Wanneer ze pakweg in gesprek zijn met iemand anders, hebben ze de neiging om vooral naar zichzelf te luisteren. Ze willen dat hun eigen ideeën en overtuigingen worden bevestigd - ook al zijn die negatief en gebaseerd op bepaalde percepties. Of nog erger: veel mensen zijn tegelijk bezig met hun gsm wanneer ze een face-to-facegesprek aangaan. Dat is zo’n fascinerend paradox: we zijn collectief ultraconnected, maar reële gesprekspartners moeten onze aandacht delen met onze gsm.”

De rake punten die Haneca aansnijdt, komen tijdens The Mind Transformers Experience terug in zes concrete ervaringen. “Deze workshops moeten ieders geest laten shiften, waardoor de persoon zijn of haar onontgonnen potentieel aan veerkracht, energie, stressbestendigheid, stemkracht en focus ontluikt”, glundert hij. “Je mag erop rekenen dat we daarvoor tot het uiterste gaan. Een voorbeeld hiervan is de ‘Wim Hof Iceman Challenge’. Na een intense opwarming en het zetten van de juiste mindset, kom je terecht in een een ijsbad waarbij je hartslag na verloop van tijd niet meer stijgt. Daardoor maak je je stressbestendigheid en mindset zo krachtig, dat het niet alleen op korte maar ook op lange termijn vruchten afwerpt. Een ding is zeker: deze zes experiences zorgen voor talloze learnings.”

Sprekers met een verhaal

Op het ervaringsgerichte evenement komen ook verschillende sprekers aan bod, waarvan twee hun verhaal al deelden op het befaamde TEDx. Health coach Dries Nuyttens, stuntman en coach Cedric Dumont en human resonance expert Katrien Van Geystelen zijn slechts enkele van de keynotesprekers die er een podium krijgen.

“Met elk van hen heb ik al samengewerkt, dus ik weet dat ze kwalitatieve inzichten zullen aanreiken aan de aanwezigen”, verzekert Haneca. “Ze werden dus niet alleen geselecteerd op basis van hun expertise, maar ook op hun capaciteit om lichaam, geest, energie, klank en flow te ervaren.”

De aanwezige bezoekers zullen volgens Haneca huiswaarts keren met tips over leiderschapstransformatie, energiebeheer, bewustzijn en stressbestendigheid. “Ik weet nu al dat het zeker geen eenmalig evenement wordt: momenteel bekijk ik al hoe we dit op Europese schaal kunnen organiseren”, aldus Haneca.

Iets voor jou? Wil jij ook persoonlijke en professionele transformatie ondergaan en daar de duurzame vruchten van plukken? Schrijf je dan nu in voor The Mind Transformers Experience in Brugge op 15 en 16 maart in de Republiek!

“Veel klanten komen met een businessvraag, maar onderliggend is een persoonlijk vraagstuk aan de orde”

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & The Mind Transformers

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.349 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief