Hoe Teamleader je CRM op een slimme manier up-to-date houdt:

Hoe Teamleader je CRM op een slimme manier up-to-date houdt:

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Teamleader

Het inmiddels internationaal bekende Teamleader pakte eind januari uit met een nieuwe LinkedIn-plugin. Met de plug-in kan je contacten rechtstreeks vanuit LinkedIn importeren naar je CRM. Een nieuwigheid waar heel wat andere CRM’s niet aan dachten. Dit is hoe Teamleader het voor elkaar kreeg:

Rechtstreeks importeren vanuit LinkedIn

Concreet gaat het om een Google Chrome plugin waarmee je contacten en gerelateerde ondernemingen rechtstreeks uit LinkedIn kunt integreren in Teamleader. Ook als de tool iemand op LinkedIn vindt die lijkt op een van je CRM-contactpersonen, kan jij dat bevestigen. En eventueel nog andere info toevoegen aan het LinkedIn-profiel van je contactpersoon.

“Onze bedoeling is om Teamleader een meer geïntegreerde CRM te maken,” legt marketing manager Lieven Oosterlinck uit. Hij legt uit wat de plugin nu zo anders dan alle andere plugins maakt.

Niet zomaar een koppeling

Vroeger hadden wel meer tools een beperkte LinkedIn-plugin. Alleen: toen LinkedIn 2 jaar geleden besloot om de stekker uit de API-koppeling te trekken, stonden de betrokken partners voor blok. “We vonden het nodig een alternatief te ontwikkelen,” geeft Oosterlinck aan. “Ik geloof dat we als snelgroeiend platform voortdurend uitbreidingen moeten maken. Het is niet omdat LinkedIn sleutelt aan haar koppelingsmogelijkheden, dat het verhaal stopt. Vandaar dat we ook op zoek zijn gegaan naar een oplossing. Zodat de eindgebruiker dezelfde CRM-service krijgt.”

Hoe Teamleader dat dan aanpakte? Het neemt bepaalde data van een pagina, maar niet op de klassieke manier. “Via een server halen we de HTML-pagina op waarop de gebruiker zich bevindt, en halen we daar bepaalde gegevens uit. Teamleader gebruikt een Chrome plug-in, dus eigenlijk is de gebruiker zelf diegene die de data ophaalt.”

Eerste Belgische speler die experimenteert met LinkedIn API

De plugin is de opvolger van onder meer de Trendstop integratie in Teamleader, die automatisch contactgegevens aanvult uit de Trendstop database. En dankzij de nieuwe functionaliteit kan je jouw contacten voortaan ook in een eerdere fase toevoegen. Teamleader is dan ook de eerste Belgische speler die met iets dergelijk op de proppen komt. “We zijn niet bang om te experimenteren met nieuwe mogelijkheden die eigenlijk nog niet bekend zijn in het CRM-landschap,” aldus Oosterlinck.

Of de jonge Gentse onderneming nog meer soortgelijke plugins plant? Mogen we ons binnenkort verwachten aan een integratie met Facebook? “Momenteel hebben we geen concrete plannen daarvoor. Al is de kans wel groot dat er nog meer integraties komen in de toekomst. Tips en feedback zijn altijd welkom!” besluit Oosterlinck.

Meer weten? Probeer gerust een gratis demo uit van Teamleader!

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Teamleader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief