In een nieuw rapport gepubliceerd door Blockdata blijkt dat het moederbedrijf van Google, Alphabet het meeste kapitaal in de blockchain-industrie heeft geïnvesteerd. Dit in vergelijking met de top 40 openbare bedrijven die in blockchain- en crypto-bedrijven hebben geïnvesteerd tijdens de periode tussen september 2021 en juni 2022.

Het bedrijf investeerde meer dan 1,45 miljard euro, waarbij het zich concentreerde op vier blockchainbedrijven, waaronder digital asset custody platform Fireblocks, Web3 gaming bedrijf Dapper Labs, Bitcoin infrastructuur tool Voltage en het venture capital bedrijf Digital Currency Group.

Dit staat in groot contrast met vorig jaar, toen Google zijn veel kleinere 590 miljoen dollar financiering verspreidde over 17 blockchain-gebaseerde bedrijven, waaronder opnieuw Dapper Labs, samen met Alchemy, Blockchain.com, Celo, Helium en Ripple.

Google's toegenomen investeringen in de blockchain-industrie liggen in dezelfde lijn met de andere top 40 beursgenoteerde bedrijven, met 5,8 miljard euro in totaal geïnvesteerd gedurende dezelfde periode, vergeleken met 1,86 miljard euro tussen januari 2021 en september 2021 en 485 miljoen euro in heel 2020.

Tot de andere grote bedrijfsinvesteerders behoren vermogensbeheerder BlackRock, dat 1,14 miljard euro investeerde, investeringsbank Morgan Stanley, dat 1,08 miljard euro investeerde en elektronicabedrijf Samsung, met investeringen voor in totaal 960 miljoen euro.

Net als Google kozen Morgan Stanley en BlackRock voor een meer geconcentreerde aanpak en investeerden zij tijdens de periode in slechts twee tot drie bedrijven. Samsung was echter veruit de actiefste investeerder en investeerde in 13 verschillende bedrijven.

Ook banken zijn begonnen met het vergroten van hun investeringen aan crypto- en blockchainbedrijven, gedreven door een toename van de vraag van klanten naar cryptodiensten.